Kışın en sevilen ve en çok tercih edilen içeçeği sahlep öyle değil mi?
Özellikle evde yapıldığında ve tarçınla tüketildiğinde çok daha sağlıklı olan Sahlep; halsizlik, şişkinlik, öksürük ve bronşite iyi gelir. Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların daha rahat atlatılmasına yardımcı olur. Kabızlığı önler ve sindirimi kolaylaştırır.
Üzerine serpiştirilen tarçın, kan şekerini düzenler, acıkmayı geciktirir. Sütle pişirilerek yapılan salep, sütün içerdiği kalsiyum ve proteininin yararlı etkilerini taşır.
Biz sahlebimizi Golden Goat ile yapıyoruz. Tarifi de oldukça kolay…
Malzemeler:
- Golden Goat 2
- 200 ml kaynamış ılınmış su
- Toz sahlep
- Tarçın
Hazırlanışı:
- 200ml kaynamış ılınmış su ile Golden Goat 2 hazırlayın.
- Üzerine dilediğiniz kıvama gelene dek toz sahlep ekleyin.
- Tarçınla süsleyip çocuğunuza afiyetle içirin
Sağlıklı bir kış geçirelim…