Geleneklerimizin ve özellikle de mutfağımızın eşi benzeri yok dünyada. Her besini zamanında hazırlayıp, vitamin ve minerallerinden faydalanmak için tüm çabamız. İşte tarhana da tam olarak geleneklerimizle bugünlere taşınan harika bir çorba. Hazırlarken zahmetli olmasına karşın, çorba olurken de bir o kadar zahmetsiz. Tarhana sevmeyen yoktur elbette…

Özellikle anneanne tarhanasının yerini hiçbir şey tutmaz! Bebeklerimiz için harika bir anneanne tarhanası tarifimiz var…

Malzemeler:

  • 1 kg tam tahıl un
  • 1 kg domates
  • 1,5 kg kırmızı biber
  • 1 kg süzme yoğurt
  • 1 kg soğan
  • 1/2 kg nohut
  • 1/2 kg yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Golden Goat 2 ile hazırlanmış devam sütü (her pişirmede ekleyin)

Hazırlanışı:

  • Kırmızı biberleri düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar su ile haşlayıp soğutun.
  • Domates rendeyin.
  • Kırmızı biberleri kevgirle ezin.
  • Domates ve biberleri bir tencereye alınır ve salça kıvamına gelene dek pişirin.
  • Akşamdan ıslatılan nohut pişirilerek kevgirden geçirin.
  • Mercimekler pişirilir, kevgirden geçirin.
  • Soğanları rendeleyin.

Nasıl Yapacaksınız?

  • Tüm malzemeyi karıştırın ve üzerini temiz bir bezle örterek 2 gün dinlendirin.
  • İlk gün kendi belirlediğiniz aralıklarda 2 kere yoğurun.
  • 2. gün ortalama 3 saatte bir yoğurun.
  • 3. gün hamuru güneş gören bir yere çıkartarak temiz bir bezin üzerinde ince şeritler halinde kurutun.
  • Kuruyunca ister elde ufalayın, ister robottan geçirin.

Her pişirdiğinizde Golden Goat 2 ile hazırlanmış devam sütünü eklemeyi unutmayın.

Afiyet olsun…