Doğum sonrası geleneği olarak ziyaretçilere ikram edilen lohusa şerbeti en keyifli günlerin şahididir. Bu güzel geleneğimize ait harika bir tarifimiz var…
Malzemeler:
- Yarım kilo lohusa şekeri,
- 5 su bardağı toz şeker,
- 1-2 adet kabuk tarçın,
- 15 adet karanfil,
- 15-20 bardak su
Hazırlanışı:
- Büyük bir tencereye su, şeker ve lohusa şekeri koyarak yarım saat kaynatın.
- Kabuk tarçın ve karanfilleri kaynamakta olan lohusa şerbetine ekleyin.
- 10 dakika daha kaynattıktan sonra karanfil ve tarçını çıkartıp, lohusa şerbetini sürahiye alabilir; sıcak ya da soğuk ikram edebilirsiniz.
- Arzu ederseniz; ikram sırasında ceviz veya badem ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun…