Doğum sonrası geleneği olarak ziyaretçilere ikram edilen lohusa şerbeti en keyifli günlerin şahididir. Bu güzel geleneğimize ait harika bir tarifimiz var…

Malzemeler:

  • Yarım kilo lohusa şekeri,
  • 5 su bardağı toz şeker,
  • 1-2 adet kabuk tarçın,
  • 15 adet karanfil,
  • 15-20 bardak su

Hazırlanışı:

  • Büyük bir tencereye su, şeker ve lohusa şekeri koyarak yarım saat kaynatın.
  • Kabuk tarçın ve karanfilleri kaynamakta olan lohusa şerbetine ekleyin.
  • 10 dakika daha kaynattıktan sonra karanfil ve tarçını çıkartıp, lohusa şerbetini sürahiye alabilir; sıcak ya da soğuk ikram edebilirsiniz.
  • Arzu ederseniz; ikram sırasında ceviz veya badem ile süsleyebilirsiniz.

 

Afiyet olsun…

Leave a Replylascia un commento