Bebe bisküvisini sevmeyen var mı?

Biz büyükler de çok seviyoruz tabii ki… Bebeğimize yoğurt ile yedirebileceğimiz gibi parmak gıda olarak da tüketmelerini sağlayabileceğimiz bebek bisküvisini evde yapmaya ne dersiniz?

İşte mis gibi ev yapımı bebek bisküvisi tarifi…

Malzemeler:

  • 2 çay bardağı organik tam buğday unu
  • 1/2 çay bardağı organik irmik
  • 2 çay bardağı organik yulaf unu veya pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt suyu
  • 4 yemek kaşığı organik tereyağı

Tatlandırıcı olarak vanilya kullanabilirsiniz.

İçerisine pekmez koymayın, çünkü pekmez ısıtılmaz, pişirilmez.

Hazırlanışı:

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağına, irmiği, yulaf veya pirinç ununu, yoğurdu ve yoğurt suyunu ekleyip yoğurun.
  • Buğday ununu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  • Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz gibi şekillendirerek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  • Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika üstleri pembeleşip kızarıncaya kadar pişirin.
  • Kahvaltısına eklerken rondodan çekip koyarsanız ezmekle uğraşmazsınız.

İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için mutlaka doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayın.

Üç gün bekleme kuralı ile ilgili yazımızı okumak için burayı tıklayabilirsiniz.

Leave a Replylascia un commento