Enginar’ın faydalarını artık herkes biliyor. Karaciğer, safra kesesi, böbrek ve bağırsak dostu olan enginar; kanı temizler, toksinleri vücuttan atar. Enginar’la ilgili birkaç ipucu;

  • Ortasındaki tüyleri kaşıkla ayıklayın ve kararmaması için limonlu unlu suda 1-2 dakika bekletin.
  • Enginarın sadece göbeğini değil yapraklarını da haşlanarak yemek oldukça faydalıdır.
  • Enginarın haşlandığı suyu atmayıp, içine biraz pirinç ekleyerek çorba olarak da tüketilebilir.
  • Enginar yemeği iyi çiğnenerek yenmeli ve pişirildiği gün tüketilmelidir.
  • Pişmiş enginar bekletilecekse buzdolabında 24 saatten fazla bekletilmemelidir.
  • Hemen pişirilmeyecekse tazeliğini koruyabilmek için sapları kesilmeden sapları aşağı gelecek şekilde su dolu cam bir kavanoz içinde kapak kapatılmadan bekletilmelidir.
  • Pazarlarda su içinde soyularak beklentilenleri değil, kendinizin soydurduğu enginarları alıp hemen kısa sürede pişirerek haftada 2-3 kez tüketirseniz, vitamin ve minerallerden zengin olan enginardan daha fazla yarar sağlar ve vücudunuza bahar temizliği yapmış olursunuz.

Peki bebekler için önemli bir ek gıda olan çorbayı, enginarlı yapmaya ne dersiniz?

 

Malzemeler:

  • 2 çorba kaşığı haşlanmış enginar,
  • 2 çorba kaşığı haşlanmış kabak,
  • 1 çorba kaşığı haşlanmış patates,
  • 60ml su ile hazırlanmış Golden Goat 2 Devam Sütü

Hazırlanışı:

  • 60ml kaynamış ılınmış suyla Golden Goat 2 Devam Sütünü hazırlayın.
  • İçerisine haşlanmış sebzeleri ilave edin.
  • Tümünü robottan geçirin.

 

Afiyet olsun…