Hep sorulan soru; saf keçi sütü ve saf inek sütü arasında ne gibi farklar olduğu konusu… Kafalarda bir sürü soru var, bu kadar bilgi kirliliğinde soruların olması da doğal aslında. Ama tarafsızca araştırıldığında doğru cevaplara ulaşmak mümkün.

Keçi sütü; kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, vitamin B6, vitamin A, selenyum, niasin bakımından inek sütünden zengindir. Bu sayede; kolaylıkla sindirilir, bağışıklığı güçlendirir, kemik gelişimini destekler. Düşük laktoz oranı sebebiyle daha az alerjendir. İçeriği bakımından; cilt hastalıkları, sindirim sorunları, alerji, varis, egzaması ve iltihaplara karşı koruma sağlayan keçi sütünün; içeriğindeki tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri nedeni ile kalp sağlığı üzerinde olumlu etkisi vardır.