Geleneksel tavuk suyu çorbanın içerisinde bulunan maddelerin hastalıkla savaşan beyaz kan hücrelerini üretimine katkısı olduğunu belirtiliyor. Araştırmalara göre; ‘Tavuk Suyu’, insan vücudundaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için gerekli olan aminoasit açısından çok zengin bir kaynak ve mevsim geçişlerinde soğuk algınlıklarına ve diğer bazı hastalıklara karşı vücudu koruyor.

Tarifi not etmeyi unutmayın…

Malzemeler:

  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1/2 su bardağı şehriye
  • 6 su bardağı su
  • 2-3 sap maydanoz
  • 1 küçük havuç
  • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Hazırlanışı:

  • Derisi temizlenmiş ve iyice yıkanmış tavuk eti tencereye koyulur ve su eklenir.
  • Orta ateşte 30 dakika pişirdikten sonra tavuk eti içinden çıkartılır.
  • Tavuk etinin bir kısmı didiklenir ve küçük parçalara ayrılır.
  • Bu sırada bir tavada sızma zeytinyağı ve ince doğranmış yahut rendelenmiş bir miktar havuç 3 – 4 dakika orta ateşte sotelenir.
  • Kaynayan tavuk suyuna sotelenmiş havuç, didiklenmiş tavuk, ince doğranmış maydanoz ve şehriye ilave edilir.
  • 10 dakika orta ateşte pişirilir.
  • Şehriyeler piştiğinde ocaktan alınır ve servis edilir.

İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için mutlaka doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayın.

Üç gün bekleme kuralı ile ilgili yazımızı okumak için burayı tıklayabilirsiniz.

Leave a Replylascia un commento