Tam da balkabağı mevsimindeyken bebeklerimiz için neden balkabaklı pilav yapmayalım ki dedik ve kolları sıvadık.
Aslında bu güzel pilav sadece bebekler için değil, ailece de yiyebiliriz.
Farklı bir tarif isteyene, özel bir dokunuş bekleyene balkabaklı pilav tarifimiz gelsin…
Bebekler balkabaklı pilava bayılıyor!
Malzemeler:
- Yarım ince dilim balkabağı
- Yarım çay bardağı esmer pirinç
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 bardak et-kemik suyu
Hazırlanışı:
- Balkabağını buharda yumuşayana kadar pişirin.
- Pirinci güzelce yıkayıp tereyağda biraz kavurun.
- Üzerine et-kemik suyu ekleyere kısık ateşte pişirin.
- Pirinçler pişince balkabağı ile karıştırın.
Bu tarifi pirinç yerine bulgur ile de yapabilir, dilerseniz üzerine Golden Goat devam sütü ile yaptığınız yoğurttan da ekleyebilirsiniz.
İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için mutlaka doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayın.
Üç gün bekleme kuralı ile ilgili yazımızı okumak için burayı tıklayabilirsiniz.