Aşure ayında verilebilecek en güzel tarif elbette ki; bebek aşuresi.

Ne yani minikler aşure yemesin mi?

Malzemeler:

  • Yarım çay bardağı buğday
  • 1 tane günkurusu
  • 1 tane incir
  • 1 tane kuru erik
  • 2 3 tane kuru üzüm
  • 1 tane karanfil
  • Yarım çubuk tarçın
  • Ceviz(+12 aydan sonra ekleyebilirsiniz.)

Hazırlanışı:

  • Buğdaylar geceden suda bekletip, suyunu süzün.
  • 15 dakika kadar pişirip, köpüklü suyu tekrar dökün.
  • Temiz suyla tekrar kaynatın.
  • Kayısı, erik, üzüm, incir veya dilediğiniz kuru meyveleri ufak ufak doğrayın.
  • Buğdaylar iyice piştikten sonra doğranan kuru meyveler ekleyip, 2-3 taşım karıştırarak yumuşayana kadar pişirin.
  • Ocağı kapatmaya yakın tarçın ve karanfil ekleyın. 2-3 tur daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve tarçınla, karanfili çıkararak kaselere boşaltın.

Eğer bebeğiniz 12 aydan büyükse ılındıktan sonra ceviz ekleyebilirsiniz. (Taneli yiyemeyen bebeğinize blanderlayarak verebilirsiniz)

İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için mutlaka doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayın.

Üç gün bekleme kuralı ile ilgili yazımızı okumak için burayı tıklayabilirsiniz.

Afiyet olsun…

Leave a Replylascia un commento